Papadávid receptje: Zöldséges quiche

Zöldséges quiche

Balaton-rajongó család vagyunk, akik amikor csak tehetik, rohannak a tóhoz. Ősszel-télen sokan kérdezik: dehát mit lehet ilyenkor csinálni a Balatonon? Feleségem blogot indított erről: a www.minavidi.blog.hu oldalon mutatja meg, merre kirándulunk, biciklizünk, mit csinálunk a Balatonon. Persze ott is van eső, havaseső, ítéletidő, amikor nincs jobb annál, mint behúzódni aprócska házikónkba, és együtt, négyesben alkotni valamit a konyhában.

Elkészítés menete

A tészta hozzávalóit kézzel vagy robotgéppel összedolgozzuk (a kölykök imádják a tésztát mancsikolni). Majd kivajazott formában elegyengetjük úgy, hogy oldalra is felhajoljon. Lehet tortaformában, vagy egy egyszerű jénaiban, tepsiben is. Aki a ropogósabb tésztát szereti, sütőpapírral és babokkal lefedve elősütheti, mi nem szoktuk.

A zöldséget olajon megdinszteljük, ízlés szerint fűszerezzük, amikor kész, a dekorációhoz szükséges darabokat kiemeljük, a többit ráborítjuk a tésztára.

A tejfölt, tejet, tojást és fűszereket összekeverjük, ráöntjük a zöldségre. Utána következhet a dekoráció.

Ezután 180 fokon 40 percig sütjük.

Hozzávalók

Tészta:

250 gr liszt-teljes kiőrlésű liszt keverék - ennek aránya a család ízlésétől függően változhat, mi a 150-100 gr arányt szoktuk alkalmazni a fehérliszt javára

100 gr szobahőmérsékletű vaj

1 tojás

4 evőkanál víz

Só, bors

 

Feltét:

1 csomag (500 gr) fagyasztott vegyeszöldség

500 gr tejföl

2-3 dl tej

Só, bors, szerecsendió

1 tojás

A szavazás lezárult!

Kedves Egészségfalók a szavazás 2018. október 8.án éjfélkor lezárult.