Niki receptje: Babos bulgur

Babos bulgur

Minden nap főzök, mert a házi kosztnak nincsen párja. Próbálunk egészségesen, évszaknak megfelelően táplálkozni, ahol általában a zöldségek kerülnek előtérbe. Van kertünk, ahol sokmindent megtermelünk magunknak, lekvárt főzünk, befőzzük a paradicsomot, stb. Szeretek kísérletezni, új ízeket kipróbálni. A családban mindenki szeret jókat enni, mindenevők vagyunk, szinte mindent szeretünk. Gyermekem bármikor bármit meg tud enni főleg ha az alma, karalábé, spenót, brokkoli, tojás vagy fokhagyma.

Elkészítés menete

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.

A repceolajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd a karikára vágott sárgarépát és zöldséget, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, cukkinit és kicsit tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított paradicsomot, babot, a sót és borsot, majd 5-10 percig fedő alatt összefőzzük, majd a szójaszósszal ízesítjük.Mire elkészülünk a bulgur is megfő, végül belekeverjük a raguba.Igény szerint meg lehet szórni szezámmaggal is.Tálaláskor a paprikából szájat, a snidlingből bajszokat, a koktélparadicsomból pedig szemeket formázunk. Orrot az ételben megbújt sárgarépából alkothatunk. Jó étvágyat!

Hozzávalók

1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, csipet só, csipet őrölt bors, 2 nagy paradicsom, 1 közepes cukkini, 1 sárgarépa, 1 zöldség, 2-3 szál snidling,

1 ek szójaszósz, 1 ek repceolaj, 1 bögre főtt bab vagy egy doboz babkonzerv(lehetőleg vörös vagy fekete bab), 1 bögre bulgur, pár koktélparadicsom, 1 kápia paprika, 1 ek szezámmag

A szavazás lezárult!

Kedves Egészségfalók a szavazás 2018. október 8.án éjfélkor lezárult.