Babanyami receptje: Csodabogár Tortilla

Csodabogár Tortilla

Fiunk 2017-ben született meg. Fél éves korától kezdtük meg a hozzátáplálást, azóta mindig magam főzök neki. Terhességem előtt, alatt és utána is sportoltam/sportolok. :) Van egy szuper futóbabakocsink, azzal szoktuk a köröket róni. :) Az egész családomat próbálom egészséges ételekkel etetni. Bár férjemnél ez nem mindig jön össze. :) A tortilla az egyik kedvenc ételünk közé tartozik. Szerintem nagyon sok fontos vitamin megtalálható benne. A zöldségeket meg mindig lehet variálni és más hússal is készíthető. Régebben nem turmixoltam össze a töltléket, de 1 éves kisfiamnak így jobban “csúszik”. :)

Elkészítés menete

A tortillához a hozzávalókat összedolgozzuk, majd 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és megpróbáljuk kb. 1 mm vastagságú koronggá nyújtani. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat. A kisült tortillákat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.

A csirkemellet megmossuk és csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, majd az összes fűszerrel jól elkeverjük. A fokhagymát pépesre nyomjuk, és azt is hozzáadjuk.

Picit állni hagyjuk, hogy a csirke jól átvegye a fűszerek ízét.

Közben a paradicsomot, kaliforniai paprikát és az avokádót apró darabokra vágjuk.

Az aprítógépbe dobjuk a már kész csirkét+zöldségeket és krémesre zuzzuk.

Tálalás: A tortilla lapokat megkenjük a krémmel + tejföllel és jó sok sajttal.

 

Jó étvágyat! :)

Hozzávalók

A tortillához (12db)

375 g tönkölybúzaliszt

1 tk sütőpor

2 tk só

2,5 dl langyos víz

8 cl olíva olaj

 

A töltelékhez:

paradicsom

kaliforniai paprika

kukorica

avokádó

sajt

tejföl

 

A csirkés töltelékhez:

csirke

őrölt füstőlt paprika

őrölt római kőmény

frissen facsart lime lé

bors

fokhagyma

olívaolaj

A szavazás lezárult!

Kedves Egészségfalók a szavazás 2018. október 8.án éjfélkor lezárult.