Modzi receptje: Paradicsommadár

Paradicsommadár

A kislányom egyik kedvenc étele,bár mindent megeszik,amit főzök neki. Nagy szerencsém van vele,mert soha nem volt rossz étvágya. Igyekszem nagyon változatosan főzni, hogy minden létfontosságú tápanyagot megkaphasson az ételek által.

Elkészítés menete

Húsgolyó

A zabpelyhet vízzel leforrázzuk felhasználásig hagyjuk ázni.

Egy nagy keverőtálba rakjuk a húsokat és minden hozzávalót, a zabpehelyről leöntjük a vizet, a hagymát leszereljük nagyon finomra, akárcsak a parmezánt.

Alaposan összekeverjük a húsokat a többi hozzávalóval, és kezünkkel diónyi golyókat formázunk, majd egy sütőpapírral/szilikon lappal kibélelt tepsibe tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 25-30 percig sütjük őket, ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz

Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát.

Ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és megfűszerezzük, majd ízlésünknek megfelelően sózzuk.

Lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni, amíg a húsgolyók sülnek.

Amikor megsültek a húsgolyók, átrakjuk őket a paradicsomszószba, és még pár percig lassú tűzön hagyjuk a szószban, hogy kicsit egybe főjenek.

Sima vagy teljes kiőrlésű tésztát is választhatunk a tálaláshoz.

Hozzávalók

Húsgolyó

25 dkg darált marhahús

25 dkg darált sertéshús

5 ek zabpehely

5 dkg parmezán sajt

½ db közepes vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 tk petrezselyem

1 tk kakukkfű

1 db tojás

színes bors

 

Paradicsomszósz

8 dl passzírozott paradicsom

½ db közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk bazsalikom

1 tk oregánó

1 ek olívaolaj

só ízlés szerint

 

Tésztát választhatunk teljes kiőrlésűt is.

A szavazás lezárult!

Kedves Egészségfalók a szavazás 2018. október 8.án éjfélkor lezárult.