Andi receptje: Csicseriborsó fasírt cukkinikrémmel és rizzsel

Csicseriborsó fasírt cukkinikrémmel és rizzsel

Családommal vidéken élünk, igyekszünk minél több egészséget csempészni mindennapjainkba, tesszük ezt az ételek, és a mozgás terén egyaránt. A konyhában gyakran használom az aprítót, mert úgy látom, hogy egyes ételek homogén állaggal sokkal népszerűbbek. Igyekszem változatosan és egészségesen főzni, és ebben a nyári idényzöldségek és gyümölcsök sokat segítenek.

Elkészítés menete

Nem vagyunk vegetáriánusok, de nyáron elragad a friss zöldségek nyújtotta kavalkád. Egyik kedvencem a cukkini, mert semleges íze miatt sok ételbe el tudom rejteni anélkül, hogy felhívnám rá gyerekeim figyelmét.

Kiegészítésként most cukkini krémet készítettem.

Olívaolajon megpároltam a cukkinit, majd az engedett lével együtt aprítóba tettem, ízesítettem egy csipet sóval, sok-sok bazsalikommal, medvehagymával, földimogyoróval, mozzarellával, valamint egy evőkanál parmezánnal. (Ez az étel egyébként nálunk a reggeli pirítóssal is jól fogy.)

A fasírtot csicseriborsóból készítettem, szintén jó sok zöld fűszerrel megbolondítva. Tojást felvertem az apróra vágott snidlinggel, medvehagymával, bazsalikommal és egy egészen gyenge levél zsályával. Összekevertem a turmixolt csicseriborsós masszával, sóztam, majd zabliszttel adtam neki meg a szemcsés állagot. Olívaolajjal kikent sütőformában, grill fokozaton sütöttem.

Köretnek rizst választottam, egészen egyszerűen azért, mert mindenki szereti a családban.

Hozzávalók

Cukkini krémhez:

50 dkg cukkini

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál parmezánsajt

10 dkg mozzarella

5-7 dkg sótlan földimogyoró

1 csokor bazsalikom

medvehagyma vagy 2-3 gerezd fokhagyma

 

Csicseriborsó fasírthoz:

50 dkg csicseriborsó, amelyet beáztatok egy éjszakára

zsálya

bazsalikom

medvehagyma vagy fokhagyma

snidling, vagy fél fej lila hagyma

1 tojás

3-4 evőkanál zabliszt

olívaolaj

 

2-3 bögre rizs

A szavazás lezárult!

Kedves Egészségfalók a szavazás 2018. október 8.án éjfélkor lezárult.